lauantai 23. helmikuuta 2013

Fetajuustolla maustettu porkkanasosekeitto ja pieni keittiökatastrofi

Lisää keittoa kulhoon! Tällä kertaa porkkanoista Yhteishyvän mukaan.

4:lle
Tarvitset

500g porkkanoita
1 sipuli
5 dl liha- tai kasvislientä
timjamia
mustapippuria
1 dl ruokakermaa
100g fetaa

Kuori ja paloittele pestyt porkkanat ja sipuli, kuumenna liemi ja lisää kasvikset.
Keitä noin 20 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat kypsiä.
Lisää kerma ja suurin osa fetasta, soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella.
Tarkista maku ja lisää ripaus timjamia sekä mustapippuria ja tarvittaessa suolaa.
Sirottele loppu juusto keiton pinnalle.

Kaveriksi tein mukamas sämpylöitä, mutta auta armias, taikina oli ihan tahmeaa löllöä, josta tuli vain paha mieli. Ensin mietin että heitän mokoman klimpin roskiin, mutta keksinpä kokeilla miten se toimisi toisella tapaa. Joten voitelin keraamisen uunivuoan ja länttäsin taikinan sinne, paistelin 200 asteessa ja välillä kävin katsomassa miltä se näytti, leikkaamalla palan irti sai osviittaa kypsyydestä. Yllättäen siitä tulikin hyvä vuokaleipämukaelma ja syöjät ovat tyytyväisiä. Laitoin taikinaan kokeeksi teelusikallisen ruokasoodaa ja noin desin juustoraastetta. Tulipahan mukavan pehmeää ja kuohkeaa leipää, suosittelen tuota soodaa muillekin, se on näemmä pätevää tavaraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paiskaa mua kommentilla! Ehdotuksia, ajatuksia... Muista hyvät tavat, mitää spämmirähinää en julkaise.