maanantai 4. maaliskuuta 2013

Vadelmaiset suklaamuffinssit

Iski leipomisvimma ja päätin kokeilla taas mitä saan aikaan. Alkujaan mielin pullaa, mutta vaivaaminen tuntui liian suurelta työltä, joten teinpäs tämmöisiä. Tuli samalla käytettyä suklaalevyn jämä kaapista ja pakkasesta vadelmapussin pohjat. Kätevää.

20 kpl
Tarvitset:
1dl öljyä tai muuta rasvaa
1,5dl sokeria
1tl vanilliinisokeria
2 munaa
2tl leivinjauhetta
2,5dl vehnäjauhoja
n. reilu 50g tummaa suklaata
n. 1,5dl vadelmia (käytin pakastettuja)
0,5dl tummaa kaakaojauhetta, sokeroimatonta

Rouhi suklaa ja käsittele tarvittaessa vadelmat, jos ovat ulkomaisia.
Vatkaa keskenään sokerit, rasva ja muna, lisää leivinjauhe ja vehnäjauho.
Sekoittele tasaiseksi ja lisää suklaa, kaakaojauhe ja vadelmat, sekoita taas. Vadelmien rakenne saa (ja pitää) rikkoutua, jotta makua riittää joka vuokaan.

Kun taikina on tasaista, jaa se muffinssivuokiin, älä täytä kuin noin puolilleen!
Valmis taikina on melkoisen notkeaa tavaraa, ei suinkaan tönkköä jankkia.
Paista 200 asteessa 12-15 minuuttia.

Halutessasi voit tehdä jäähtyneille muffareille kuorrutuksen esim. kaakaotomusokerista ja vesitilkasta tai kaakaojauheesta, tomusokerista ja rasvasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paiskaa mua kommentilla! Ehdotuksia, ajatuksia... Muista hyvät tavat, mitää spämmirähinää en julkaise.