keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Simppeli lohisoppa

Lohi on suosikkikalani, ruodot ovat helposti nypittävissä pois ja tästäkin eväkkäästä saa helposti hyvää ruokaa, esimerkiksi uunilohi on niin helppo että itkettää, jopa minulle. Olen aina tykännyt lohikeitosta ja pitkään halunnut tehdä sitä kotikeittiöni uumenissa. Sain uuden kattilan, joten ostin heti soppavermeet ja pistin seuraavana päivänä kattilan tulille. Tässä ensimmäinen versio, hyvin yksinkertainen, mutta toimii. Tietty sekaan voisi laittaa nökkösen savulohta ja tietty oikeaa voita, mutta kaapeissani ei ollut kumpaakaan, joten näillä mentiin ja hyvin kävi.


Tarvitset:
(valmista keittoa noin 1,5 litraa)

- 2 keskikokoista perunaa
- 1-2 sipulia koosta riippuen (purjo olisi ollut kivempi)
- 1 litra vettä
- 2 kalaliemikuutiota
- 300g lohikuutioita (Finduksen pakastekuutioista olen tykännyt)
- 1 purkki eli 2dl (ruoka)kermaa
- kuivattua tilliä ropsaus

Kuori ja paloittele perunat, kuori ja silppua sipuli (ei kovin hienoksi), lisää molemmat kattilaan ja kaada vettä päälle. Lisää veteen kalaliemikuutiot ja anna kiehua, kunnes potut ovat melkein kypsiä, lisää vasta sitten kohmeinen lohi, kerma ja tilli. Keittele kypsäksi ja nautiskele ruisleivän kanssa.

Pahoittelen kuvien puutosta, pienehkö laiskuus on iskenyt raskauden myötä. Kröhöm.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paiskaa mua kommentilla! Ehdotuksia, ajatuksia... Muista hyvät tavat, mitää spämmirähinää en julkaise.