lauantai 2. helmikuuta 2013

Kanasalaatti tex mex

Mietin helppoa illanistujaisruokaa. Mielessä kävi vaikka ja mitä, mutta sitten välähti, salaatti! Niinpä ystäväni Googlen avulla selailin ohjeita ja oma versioni muotoutui näin:

- 1 rs broilerin fileesuikaleita (se pienempi 200-300g)
- 1 pieni purkki ananasrenkaita
- 1 pss tacomaustetta
- 1 kerä jäävuorisalaattia aka amerikansalaattia
- 1 rs kirsikkatomaatteja
- 1 keskikokoinen paprika
- puolikas tuorekurkku
- 1 pss pakastemaissia 200g
- 1-2 punasipulia koosta riippuen
- n. 100-200g tacolastuja

- Öljyä paistamiseen

Paista broileria pannulla ananasmehussa, lisää sekaan pilkotut ananakset ja tacomauste, sekoittele ja varmista että liha on kypsää. Siirrä jäähtymään sivummalle.

Pese ja revi salaatti (tietty sen voi pilkkoa veitsellä, mutta repien salaatti pysyy nättinä kauemmin), laita salaatti kulhon pohjimmaiseksi. Sulata maissi ja ripottele se salaatin päälle.

Pese kurkku ja pilko tai siivuta se seuraavaksi kerrokseksi, kuori sipuli ja pilko mieleisellä tavalla, lisää kulhoon. Seuraavaksi sama juttu pestyille tomaateille ja paprikalle. Itse jaoin sipulin, tomaatin ja paprikan sektoreihin, koska syöjissä on ihmisiä jotka eivät mainituista välitä.

Lado lopuksi tacolastut kauniisti astian muodon mukaan ja kumoa jäähtynyt kana keskelle.
Halutessasi voit lisätä salaattiin jalapenoja, jos syöjille maistuu tulisempi sekä ripotella tacolastuille juustoraastetta.

Kastikkeena voi olla esimerkiksi quacamole, kermaviiliin sekoiteltu dippijauhe (tai oman maun mukaan maustettu), salsa ja miksei queso eli juustokastike.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paiskaa mua kommentilla! Ehdotuksia, ajatuksia... Muista hyvät tavat, mitää spämmirähinää en julkaise.