lauantai 16. helmikuuta 2013

Hernekeitto

Pitkiä pellavia! Perinteiseen laskiaismenuunhan kuuluu hernesoppa ja laskiaispullat (allekirjoittanut haluaa omansa mantelilla, kitoos), niinpä päätin ottaa haasteen vastaan ja kokeilla hernekeiton tekemistä kotioloissa. Kesätöissä olen osallistunut sopankeittoon useita kertoja ja jonkinlaisen muistikuvan olen siitä hommasta onnistunut säilyttämään. Pakko oli silti kääntyä ystäväni Googlen puoleen varmuuden vuoksi.

Mutta, vaikka keitto vie aikaa valmistuakseen, sitä ei tarvitse kytätä silmä kovana ja se ei vaadi hirveää säätämistä.

Tarvitset:

- 500g kuivattuja herneitä
- reilu 2l vettä
- 2 lihafondinappia
- noin 100-150g palvikinkkua
- kunnon töräys sinappia

Liota herneitä yön yli. Keitä niitä samassa vedessä, kuori vaahtoa pois sitä mukaa kun sitä tulee. Lisää fondinapit, laske lämpöä. Pieni kinkku sopivaksi silpuksi ja lisää hieman pehmenneiden herneiden joukkoon. Lisää tarvittaessa vettä.

Keittele soppaa vähintään 2 tuntia miedolla lämmöllä, lisää sinappi viimeisenä ja halutessasi voit tuprauttaa joukkoon meiramia, jota ei omassa keittiössäni ollut tähän hätään. Tarkista maku ja lisää mausteita mielesi ja tarpeen mukaan.

Nauti sinapin (ja sipulisilpun kanssa), ehkä kylkeen vielä hiukan ruisleipää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paiskaa mua kommentilla! Ehdotuksia, ajatuksia... Muista hyvät tavat, mitää spämmirähinää en julkaise.