maanantai 4. helmikuuta 2013

Karjalaishenkinen lihapata

Tämä ei ole oikea karjalanpaisti, sillä tässä käytin lihalientä, jota ei käsittääkseni siihen oikeaan tule. Mutta jospa tällekin olisi markkinansa.

Tarvitset:
- 1 pkt (600-800g) karjalanpaistilihaa
- 3 keskikokoista porkkanaa
- 1-3 sipulia koosta riippuen
- n. 10 kpl kokonaisia maustepippureita
- 1 litra lihalientä
- vettä 2-3dl
- öljyä tai voita paistamiseen

Kuori ja paloittele kasvikset reiluhkoiksi paloiksi ja laita ne uunipataan. Heitä sekaan pippurit.
Ruskista lihat erissä paistinpannulla ja lisää sitä mukaa pataan, huom! lihojen ei tarvitse olla kypsiä.

Kaada päälle lihaliemi ja kaada paistinpannulle vettä ja anna lämmetä. Kaada pannun vesi myös pataan. Nestettä tulee olla niin, että lihat ja kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Muista sekoittaa ennen kuin laitat uuniin!

Hauduttele pataa 2-3h 175-180 asteessa, kantta ei ole pakko käyttää ja sen voi laittaa jos siltä tuntuu. Lihoja kannattaa tökätä haarukalla jos kypsyys arveluttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paiskaa mua kommentilla! Ehdotuksia, ajatuksia... Muista hyvät tavat, mitää spämmirähinää en julkaise.