keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Yrttinen vuohenjuustorisotto ja paahdetut suippopaprikat

Tämä ankvan ohje inspiroi minua, joten keksin siitä improilla tämän kertaisen risottoviritykseni. Suurena vuohenjuuston ystävänä kävi näin. Vaikka ehkä risotoilleni italialaiset nauravat, olen silti tyytyväinen tulokseen.

Tarvitset:

- vajaa 4dl risottoriisiä
- n.7dl kuumaa kasvislientä
- 1 keskikokoinen sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- n. 100g yrteillä maustettua vuohentuorejuustoa (President)
- reilu loraus oliiviöljyä
- sitruunapippuria, chilijauhetta
- 1,5dl ruokakermaa

- kaksi suippopaprikaa (käytin Rainbow'n makeaa)

Kuori ja pilko sipuli sekä valkosipuli (tai murskaa se). Kuullota sipuleita öljyssä ensin, lisää riisi, kuullota, mutta älä missään tapauksessa anna ruskistua. Lisää kasvislientä vähän kerrallaan, anna haihtua ennen kuin lisäät uutta. Lisää vuohenjuustopalat ja sekoita tasaiseksi, lisää kermaa ja mausteita, anna hautua miedolla lämmöllä, taatusti kypsäksi ja oikeaan rakenteeseen.

Poista paprikoista siemenkodat ja muut roippeet, pese ja huuhtele. Halkaise paprikat pituussuunnassa ja laita uuniin kuori ylöspäin 225 asteeseen ylätasolle muutamaksi minuutiksi, kunhan kuorissa on väriä ota paprikat pois ja tarjoile risoton kanssa, täyttämällä paprikanpuolikas risotolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paiskaa mua kommentilla! Ehdotuksia, ajatuksia... Muista hyvät tavat, mitää spämmirähinää en julkaise.