torstai 23. huhtikuuta 2015

Keväisen vihreä sosekeitto

Tämä on taas näitä yön pimeinä tunteina keksittyjä juttuja, mutta tämä(kin) onnistui. Olen jo jonkin aikaa halunnut tehdä tällaista soppaa ja viimein tuli pakottava tarve, eli ei mitään lounaaksi.

Tarvitset:

1 pss parsakaalta (pakaste)
1 pss kukkakaalta (pakaste)
1,5l vettä + pari kasvisliemikuutiota
1 rasia paprika-sipulituorejuustoa (Rainbow)
ripaus sitruunapippuria

Laita ensin vesi kattilaan ja murenna joukkoon liemikuutiot, lisää kaalit kun vesi kiehuu ja anna kiehua kunnes kaalit ovat pehmeähköjä (eli taatusti sulia ja kypsiä). Kaada suurin osa vedestä pois, jätä ihan pieni liru kattilaan, kaalten ei tarvitse peittyä siihen. Soseuta kaalit sauvasekoittimella (tai mitä laitetta käytätkin) ja lisää sekaan tuorejuusto ja sekoita se joukkoon tasaisesti. Ripauta sekaan sitruunapippuri, sekoittele ja tarkista maku. Tarjoile patongin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paiskaa mua kommentilla! Ehdotuksia, ajatuksia... Muista hyvät tavat, mitää spämmirähinää en julkaise.