tiistai 11. joulukuuta 2012

Katkarapukeitto Tom yam-henkeen

Tässä tällainen laiskan soppa, joka valmistuu hujauksessa ja on muunneltavissa loputtomiin, jos tykkää tulisesta, kuten armas siippani, niin sekaan voi pilkkoa yhden punaisen chilin, itse en uskaltanut kun en niin tulisesta välitä.

Tarvitset:

1 pieni pussi kuorittuja katkarapuja (180g)
pussillinen wok vihanneksia, itse käytin Finduksen Balia
1 pss tom yam-maustejauhetta, omani on Pirkalta
2 dl kookosmaitoa
5 dl vettä
chilijauhetta, sitruunapippuria
noin ruokalusikallinen kalakastiketta (voi jättää pois tai korvata soijalla)
tabascoa omantunnon mukaan

Sulata vihannakset ja katkaravut, kiehauta vesi. Lisää kiehuvaan veteen tom yam-jauhe ja kookosmaito, sekoita. Lisää vihannekset, kalakastike ja katkaravut. Mausta vähän kerrallaan, maistele. Keitto saa olla mausteista ja jopa tulista, jos tykkäät. Ei tarvitse kuitenkaan polttaa suutansa ja menettää makuaistiaan.


Kuvassa überlikainen liesi ja kadonnut liemi. En osaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paiskaa mua kommentilla! Ehdotuksia, ajatuksia... Muista hyvät tavat, mitää spämmirähinää en julkaise.