sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Jännä juustoöverilasagne Pekka Routalemmen tapaan

Kyllä, olen katsonut Pasilaa ja siksi tämä aikaansaannos sai kyseisen nimen. Äitini on oikea lasagnemestari, mutta taito ei ole tarttunut näihin hyppysiin. Omat lasagnentekeleeni ovat maistuneet kovin teollisilta (yäk), joten tällä kertaa päätin kokeilla uusia juttuja ja katsoa miten käy.

Tästä läjästä tulee kahdelle ihmiselle reilusti syötävää, uskallan väittää että tästä muonittaa ainakin 6 henkeä.

Jauhelihakastike:

400g naudan paistijauhelihaa
1 sipuli
1 suippopaprika
1 prk tomaattimurskaa, itse käytin Muttin yrteillä maustettua
Pieni loraus vettä
1 pieni prk ruokakermaa
Grillimaustetta, jauhelihamaustetta, sitruunapippuria, tulista chilikastiketta, paprikajauhetta
Ripaus sokeria

Pilko sipuli ja paprika, ruskista jauheliha ja mausta grilli- ja jauhelihamausteella sekä paprikajauheella, lisää sipuli kuullottumaan ja myöhemmin paprikahakkelus. Kaada päälle tomaattimurska ja loraus vettä sekä kerma. Sekoita ja lisää sokeri. Lisää sitruunapippuri ja chilikastike (meillä käytettiin ns. kukkokastiketta). Tarkista maku, kastike saa olla hieman makeahkoa, lisää tarvittaessa mausteita mielesi mukaan.

Juustoinen valkokastike:

1 litra täysmaitoa, eli sitä punaista
Öljyä (voi olla reilu klimppi voitakin)
3 rkl vehnäjauhoja
Valkopippuria (jauheena)
Juustoraastetta noin 3 dl (meni kolme reilua kourallista ja meikäläisen pieneen käteen menee noin desi raastetta)

Lorauta reilusti öljyä tai heitä voiköntti sulamaan, lisää kuumaan rasvaan jauhot ja sekoita tasaiseksi tahnaksi (tarvittaessa voit lisätä jauhoja tai rasvaa), mutta älä missään nimessä anna ruskistua! Lisää maito koko ajan sekoittaen ohuena nauhana, tuprauta sekaan valkopippuria. Itse käytin teflonkattilaa ja muovista vispilää. Lisää juustoa ensin yksi kourallinen/desi, sekoita. Juustoa kannattaa lisätä vähän kerrallaan ja aina sekoittaa se kastikkeeseen ennen kuin nakkaa lisää. Kastike saa pulpahtaa, mutta muista sekoittaa ja kytätä kastiketta, sillä maidolla tunnetusti on tapana palaa herkästi pohjaan. Kun kastike on sakeaa, tasaista ja paksua, se on valmis.

Tarvitset myös:
Lisää juustoraastetta ( itse käytin 500g juustoraastepussia, josta meni noin puolet)
Aurajuustoa niin paljon kuin uskallat laittaa, meillä meni koko palanen
Lasagnelevyjä

Kokoa lasagne levittämällä jauhelihakastiketta ja valkokastiketta ohuesti vuoan pohjalle, ripottele sekaan aurajuustoa, lado päälle lasagnelevyjä peittämään koko satsi ja jatka näin kunnes jauhelihakastike loppuu ja lado viimeisen kastikeläjän päälle levyt. ELI: jätä valkokastiketta päällimmäiseen kerrokseen, varo ettet käytä kaikkea! Lopuksi kaada loput valkokastikkeet luomuksen päälle, ripottele sekaan aurajuusto ja viimeisenä juustoraaste, niin että kastike peittyy, kerroksen ei tarvitse olla hirmu paksu.

Heitä koko komeus uuniin 200 asteeseen noin 45-60 minuutiksi, käy välillä kurkkimassa ja laita folio päälle, jos pinta tummuu liikaa tai käytä tietenkin kantta jos vuoassasi on sellainen ylellisyys.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paiskaa mua kommentilla! Ehdotuksia, ajatuksia... Muista hyvät tavat, mitää spämmirähinää en julkaise.