torstai 20. joulukuuta 2012

Tuulesta temmattu pastavuoka

Olin taas kysymyksen "mitä me tänään syödään?" edessä. Joten kaupasta mukaan sitä sun tätä ja improilua hellan ääressä. Tuloksena tämmöinen sötkötys.

Tästä ruokkii kaksi pari päivää ja varmasti ainakin kerran neljä henkeä.

Tarvitset:

- Pastaa (itse käytin Torinon tummaa minispagettia noin puolisen pussia)
- 400g jauhelihaa
- 1 sipuli
- Öljyä loraus paistamiseen
- Paprikaa (itse käytin noin 1,5 suippopaprikaa)
- Purkki ruokakermaa
- Juustoraastetta tai siivuja (itsellä meni karkeaa juustoraastetta noin pari desiä)
- Mausteita; tabascoa, paprikajauhetta, chilijauhetta, sitruunapippuria

Pilko sipuli ja paprika, keitä pasta samalla kun teet jauhelihamörskän, suosittelen laittamaan pastaveden kiehumaan hiukan ennen kun alat riehumaan jauhelihan kanssa.

Lorauta pannulle öljyä ja lisää kuumaan öljyyn ensin jauheliha, hetken päästä sipuli. Mausta. Lisää paprika. Katso että liha on varmasti kypsää!

Kumoa valutettu ja keitetty pasta uunivuokaan, sitten jauheliha ja muut roippeet, sekoita ja lisää ruokakerma, sekoita taas. Ripottele päälle juustoraaste tai lado viipaleet, kuitenkin juustoa niin että se peittää pinnan.
Heitä vuoka uuniin, 200 astetta ja niin kauan että juusto on saanut väriä, noin 20 min. Käy välillä kurkkaamassa ettei pala.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paiskaa mua kommentilla! Ehdotuksia, ajatuksia... Muista hyvät tavat, mitää spämmirähinää en julkaise.