Koska on kesä, meillä grillataan aina tilaisuuden tullen. Suosikkejani ovat maissintähkät, kasvisnyytit sekä lohi, jota jopa lohta karsastava lapsikin söi. Jee!
Ja näin simppeli se on tehdä:
Suosittelen d-leikkuuta, ei ole rasvalöllöjä tai ruotoja ylenmäärin. Eli otetaan lohifile halutussa koossa, poistetaan ruodot, jos niitä on, ja sitten muutama syvähkö viilto pintaan. Suosittelen suolaamisoperaation suorittamiseen leivinpaperilla vuorattua vuokaa, eli kala sinne ja karkeaa merisuolaa päälle ihan reilulla kädellä, samoin kuivattua tilliä. Hiero mausteita pintaan ja peitä kala leivinpaperilla ja laita päälle painoja, esimerkiksi mukeja. Anna maustua noin tunti ja sitten pese suolatillit pois, siirrä kala grillausalustalle ja heitä tulille, pidä lämpö tasaisena ja miedohkona, käy välillä tarkistamassa kypsyyttä. Tarjoile grillivihannesten tai uusien perunoiden sun muiden roippeiden kanssa, on hyvää!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Paiskaa mua kommentilla! Ehdotuksia, ajatuksia... Muista hyvät tavat, mitää spämmirähinää en julkaise.