maanantai 27. heinäkuuta 2015

Kermainen poro-kantarellikastike

Tunnustan, en pidä sienistä. Joku niissä ällöttää, limaisiakin ovat. Paitsi ne karkkiversiot ja metsässä ollessaan ne ovat ihan söpöjä kauempaa katsottuna. Mutta tein lupauksen syödä omin käsin värkättyä sieniruokaa tämän vuoden aikana ja nyt se on tehty. Jospa ällötys menisi ohi.

(Neljälle)
Tarvitset:

0,5 l kantarelleja
125g poronkäristyslihaa
öljyä paistamiseen
n. 2cm siivu Koskenlaskijaa
1 prk ruokakermaa
mausteita: mustapippuri, suola, savupaprika, persilja, valkosipulijauhe

Putsaa kantarellit tarvittaessa ja kuivaa, pilko silpuksi. Haihduta sienten neste pois kuivalla ja kuumalla pannulla, siirrä sivuun kun neste on poissa. Lorauta pannulle öljyä ja heitä lihat sekaan (HUOM! jos käytät pakastelihaa, huolehdi se sulaksi ensin!), ruskista. Lisää joukkoon sulatejuusto ja kantarellisilppu, hetken päästä kerma ja mausta. Tarkista maku. Anna hautua hetki miedolla lämmöllä ennen tarjoilua.

Tarjoile pastan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paiskaa mua kommentilla! Ehdotuksia, ajatuksia... Muista hyvät tavat, mitää spämmirähinää en julkaise.