keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Kaksi kanasoppaa

Äskeisessä postauksessa oli puhe kanakeitoista ja tässä ne tulevat, inspiraationa lastenruoka, siis se purkkimömmö. Yksivuotias pitää kovasti molemmista versioista, kaveriksi vain keko raejuustoa ja nokkamukiin maitoa, niin annos häviää alta aikayksikön ja äiti on hyvin iloinen.

Molemmissa keitoissa on samat perusaineet, eli:
- rasia broilerin filesuikaleita
- kolmasosa pussi pastaa (meillä Torinon tummaa pätkäspagettia)
- 1pss keittojuureksia
- sulatejuustoa (sitä "Putinia"), tomaattiversioon pari ruokalusikkaan, toiseen reilusti enemmän, tyyliin puoli pakettia
- mausteita oman mieltymyksen mukaan (esim. mustapippuri, cayenne, chili)
- vehnäjauhoa, jos haluat sakeampaa soppaa kuten minä

Tomaattinen keitto vaatii lisäkseen:
- 1tlk tomaattimurskaa + puoli tölkkiä vettä
- persiljaa (tuore tai kuivattu)
- ripaus sokeria
- paprikajauhetta

Paista broiskut tilkassa öljyä, ei tarvitse olla aivan läpikypsiä. Heitä broiskut kattilaan, lisää tomaattimurska, vesi, keittojuurekset ja pasta, sekä sokeri. Odota että kasvikset sulavat ja pasta on hieman kypsynyt, lisää sitten sulatejuusto ja mausta maun mukaan persiljalla ja muilla haluamillasi mausteilla. Lisää varovasti vehnäjauhoja samalla sekoittaen, keitto suurustuu tosi nopeasti. Tarkista maku ja tarjoile.

Toinen versio taas menee näin:
- loraus ruokakermaa
- vajaa litra vettä
- pari kasvisliemikuutiota
- pikku pussi maissia
- currya

Keitä vesi, lisää broiskut ja liemikuutiot, perään kasvikset ja pasta. Anna hetki kiehua itsekseen välillä sekoittaen, niin että kana on kypsynyt ja pastakaan ei ole ihan raakaa. Lisää sulatejuusto ja mausteet, sekoittele hyvin. Lisää tähänkin ne jauhot varoen ja sekoita koko ajan. Tarkista maku ja tarjoile

Kaksi hyvin yksinkertaista ja helppoa keittoa, sopivia tähän flunssakauteen. Pysykää terveinä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paiskaa mua kommentilla! Ehdotuksia, ajatuksia... Muista hyvät tavat, mitää spämmirähinää en julkaise.