lauantai 3. tammikuuta 2015

Texmex-pasta

Pahoittelen laiskaa postaustahtia, on meillä syöty ja lieden ääressä on ollut parhaimmillaan 2-3 kokkia. Tosin, perheen pienin on enempi osallistunut maistelemaan ja sotkemaan ruokasalia erinäisillä kulinaarisilla valloituksilla.

Meillä laajennetaan nyt kotikeittiön menua ja tänään kokeiltiin tämmöistä. Ohje löytyi Paras keitttokirja-sarjan viidennestä osasta, sivulta 74. Kiitos rakkaalle äidilleni, joka aikoinaan hankki minulle koko sarjan kokoelmaani. Tästä tuli osa meidän ruokalistaamme, maistui 1,5-vuotiaalle ja vanhemmille mainiosti, eikä kirpaise kukkaroa. Tästä syö useamman päivän ja maku varmasti vaan paranee seuraavana päivänä, etenkin jos tekee niin hervottoman läjän kuin me, heh.

Lisäksi me hörhöt tuunasimme tätä lisäämällä kuivattua chiliä, kirsikkatomaatteja, paprikajauhetta ja valkosipulijauhetta. Perheen pienin sai vielä annoksensa kylkeen raejuustoa.

Tarvitset:

(4 annosta)

400g pastaa
200g jauhelihaa
1 hienonnettu sipuli
1 paloiteltu vihreä paprika
1 paloiteltu punainen paprika
1prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
3dl lihalientä
1pss tacomausteseosta
1rkl voita
suolaa ja pippuria

Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja laita odottamaan.

Kypsennä jauheliha ja kuullota sipuli, lisää tacomauste. Lisää lihaliemi, pavut kastikkeineen, paprikat, suola ja pippuri (mielestäni suolaa ei tarvitse, koska yleensä noissa mausteseoksissakin on sen verran suolaa), keitä hiljalleen noin 15 minuuttia.

Sekoita kastike pastaan ja tarjoile salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paiskaa mua kommentilla! Ehdotuksia, ajatuksia... Muista hyvät tavat, mitää spämmirähinää en julkaise.