tiistai 9. heinäkuuta 2013

Terveisiä pumpulista

Blogihiljaisuuden selitys:
Meille syntyi lauantaina 15.6. klo. 15.59. tyttövauva, painoa 4260g ja pituutta 52cm. Pikku tuhisija on hieman vienyt minua kokkausten äärestä, arvaahan sen. Ruokahaluni on alkanut hiljakseen heräillä, pitää koittaa ryhdistäytyä.

Nyt edessä on tytön ensimmäiset juhlat, pitäähän toisen saada nimi! (joka päätettiin jo odotusaikana, mutta enpäs kerro, lälläspyy) Varmaankin pinkkiä tulee käytettyä somistuksissa jossain määrin, vaikka en isommin kyseisestä väristä pidäkään. Mutta tyttövauva ja silleen...

Vieraita tulisi parikymmentä, jos kaikki kutsutut tulevat paikalle. Juhlat pidetään meillä kotosalla, kyseessä on siis nimiäiset, eikä ristiäiset, vaikka kastemekko tullaan kaivamaan esiin vuosien jälkeen. Kyseisen mekon ensimmäinen käyttäjä on muuten allekirjoittanut itse. Osa vieraista tulee hieman kauempaa, joten suolaista tarjottavaa kannattaa olla. Lämmin ruoka on sinänsä liian haastava juttu, on sen verran monta makua ja ruokarajoitusta, joten muuta pöytään.

Suunnitelmissa nyt:
- pari suolaista piirakkaa
- vihreä salaatti
- kanapastasalaatti
- 1-2 täytekakkua
- pikkuleipää
- kuivakakku tai jonkinlainen piirakka (ei taida vielä saada viinimarjoja omista pensaista, näf)
- juomaksi kahvia, teetä, mehua ja kuplavettä
- alkumaljana Söhnlein Brillant/Pommac

Alussa siis kohotetaan malja, kun tyttäremme nimi paljastetaan. Houkutus on muuten ihan suunnaton tehdä cupcake- tai macaronläjä. Jälkimmäisiä en ole tehnyt koskaan, joten aika riskaabeli ajatus. Ehkä harjoittelen mokomien tekemistä ihan huvikseni ennen kuin alan tehdä niitä julkisesti tarjoiltavaksi. Lisäksi äitini lupasi tehdä munakasrullaa ja mantelileipiä, mietin josko laittaisin vielä jonkinlaista suolakeksi-karjalanpiirakkaosastoa tarjolle parin levitteen kanssa. Pahasti näyttää, että tiedossa on meidän perheessä tuttu tapahtuma: Mielummin överit kuin vajarit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paiskaa mua kommentilla! Ehdotuksia, ajatuksia... Muista hyvät tavat, mitää spämmirähinää en julkaise.