torstai 1. syyskuuta 2016

Ruokavalio ja ResQ

Pahoittelen taas kerran hiljaisuutta tällä osastolla, on meillä kokattu yhtä sun toista. On kokeiltu nyhtökauraa ja ihastuttu. Se on vaan niin hyvää. Muutenkin olen huomannut keittiömme olevan entistä kasvispainotteisempi ja hyvä niin. Ehkä olen ajautumassa kasvissyöjäksi, kun ihan automaattisesti ajaudun kasvistuotteiden pariin ja kaupassa melkein juoksen lihatiskin ohi. Punainen liha meillä on ollut jonkin aikaa pois lautasilta lähes kokonaan, suosimme siipikarjaa ja kalaa. Tosin itseäni on alkanut arveluttaa ne kaikki eettisyyden nimissä, lisäksi viimeisimmät uutiset lihansyönnin terveysvaikutuksista ovat olleet puheenaiheena. Terveellisyys onkin syy miksi meillä punainen liha on jäänyt hyvin pitkälti kokonaan pois ja tilalle on tullut nyhtistä ja härkistä. Eilen mieheni toi mukanaan ResQ-sovelluksen kautta pelastettua tomaattipohjaista soijarouhekastiketta, jota syötiin keitetyn riisi-qvinoaseoksen kanssa.

Tietämykseni kasvisruokavaliosta on vielä aika olematonta, joten en ole tällä sekunnilla tekemässä mitään suuria muutoksia. Onneksi erilaisia lihattomia proteiininlähteitä on tulossa jatkuvasti tänne meidänkin nurkille, joten homma helpottuu merkittävästi. Vielä kun oppisin syömään sieniä, ne aiheuttavat toistaiseksi kovaa puistatusta, jotka ymmärtääkseni ovat hyvä osa vegeruokavaliota. En vaan (vielä) kykene. Olen todistetusti syönyt tässäkin blogissa esiteltyä kantarellikastiketta ja jäänyt henkiin, mutta koville se otti. Limaisiin purkkiherkkusieniin en koske pitkällä kepilläkään.

ResQ-sovellus on tullut ladattua puhelimiin jokin aika sitten ja onhan se jännä. Olemme pelastaneet sitä kautta ruokaa vasta kahdesti, ensin rukiista lohipiirakkaa ja sitten tuota mainittua kastiketta. Molemmat h2o-syöttölästä Rotuaarilta, kun armas aviomies on samoilla nurkilla töissä, ja hyvää on ollut. Keskustaan on meiltä sen verran matkaa, etten lähtisi vain ruokapelastuksen vuoksi ajamaan sinne ja takaisin, mutta näin arkisin on joskus mukava ottaa sen kautta jotain kokeeksi. Voittaa rasvassa uitetun pikaruuan mennen tullen. (sanoo hän joka söi juuri tortillaa ja upotti sisällön juustodippiin...)

Suosittelen ResQ:ta, varmasti isommissa kaupungeissa toimii hyvin, kotipaikkakunnallani sillä tuskin juhlii. Tulemme käyttämään sitä jatkossakin, propsit sille joka koko systeemin on keksinyt.

Mutta mites on, onko kukaan teistä miettinyt lihansyönnin lopettamista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paiskaa mua kommentilla! Ehdotuksia, ajatuksia... Muista hyvät tavat, mitää spämmirähinää en julkaise.