lauantai 14. maaliskuuta 2015

Pulled beef lasagne tex mex-vivahteella

Tämä ohje inspiroi minua sen verran kovasti, että oli aivan pakko tarttua kauhaan. Kaupan lihahyllyllä oli hervottoman suuria könttejä possua, joten pulled pork muuttui beefiksi. Eli palanen nautaa mukaan ja kokeilemaan

Työtä riittää, mutta ei mielestäni sen enempää kuin tavallisessa bologneselasagnessakaan. Kirjoitan ohjeen hataran ulkomuistin perusteella, joten saas nähdä. Maha on ainakin kovin täynnä.

Tarvitset:

Pulled beef:

Vähintään 600g naudan (sisä)paistia yhtenä palana (suosittelen lähemmäs kiloa)
1 litra lihalientä (oma jäi aika laihaksi)
5 kuivattua chilipalkoa murskattuna
savupaprikajauhetta
cayennepippuria
loraus soijaa
puolikas pikkupullo punaviiniä

Laita lämmennyt lihapala uuninkestävään (mielellään kannelliseen tai käytä foliota) pataan, kaada sekaan lihaliemi, viini ja mausteet, sekoita. Laita kansi tai folio päälle ja uuniin, yön yli (8-12h) 180 astetta, loppuvaiheessa voi lämpöä pudottaa 20-40 astetta. Revi kypsä liha tohjoksi, kaksi haarukkaa toimii tässä hyvin.

Lihakastike:

Pari desiä paistolientä
1 prk tomaattimurskaa (Mutti)
reilu loraus barbequekastiketta (käytin Santa Marian Kentucky Whiskey-soosia)
1 suippopaprika
1 pieni sipuli
yli puolet lopusta punaviinistä
juustokuminajauhetta
cayennea
mustapippuria
tabascoa
valkosipulijauhetta
pieni ripaus sokeria
öljyä paistamiseen

Pilko sipuli ja paprika, kuullota aluksi sipuli öjyssä, laita seuraavaksi lihasilppu ja paistoliemi, töräytä sekaan bbq-kastiketta. Seuraavaksi paprika, tomaattimurska, sokeri ja sekoita. Lisää punaviiniä erissä kokkaamisen aikana, jos määrä arveluttaa. Lisää vähän kerrallaan kuivia mausteita, maistele välillä. Maun pitää olla hieman makea, savuinen ja itselläni tuntui pieni jälkipolte bonuksena. Kun maut ovat tasapainossa, pistä kattila syrjään ja anna makujen tekeytyä rauhassa.

Juustokastike:

Loraus öljyä
4 kukkuraista ruokalusikallista vehnäjauhoa
1 litra täysmaitoa eli sitä punaista
150-200g raastettua cheddaria
1 prk cheddardippiä
suolaa
mustapippuria

Lämmitä öljy kattilassa, lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi tahnaksi, tahna ei saa ruskistua! Lisää vähitellen maito koko ajan sekoittaen. Lisää seuraavaksi juustoraaste ja sekoita koko ajan, ottaa nimittäin hyvin äkkiä pohjaan, alenna lämpöä. Kun juustoraaste on sulanut maidon joukkoon, lisää sekaan dippi. Sekoita taas (oma käsi on vieläkin hellänä) kunnes kastike muuttuu kiinteämmäksi, voit joutua lisäämään lämpöä. Kun kastike on selvästi kiinteämpää kuin alussa, on valmista.

Lisäksi:

Lasagnelevyjä

Päälle:

Valion tex mex-juustoraastetta
Aurajuustoa murustettuna (myös kerrosten väliin)

Kokoa lasagne levittämällä ensin juustokastiketta, sitten lihakastiketta ja auramurua, lisää juustokastiketta (itsellä tuli niin paljon että oli varaa läträtä), sitten lasagnelevyjä, seuraavat kerrokset samalla kaavalla, paitsi viimeinen kerros. Päällimmäinen, eli viimeinen, kerros aloitetaan ripottelemalla loput auramurut levyjen päälle, sitten kaada päälle juustokastikkeen loppu ja ripottele päälle juustoraaste. 180 astetta ja noin 30-45 min. Kyttäile pintaa, ettei kärähdä.

Parhaimmillaan lasagne on seuraavana päivänä, kun se on tiivistynyt leikattavaksi "kakuksi".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paiskaa mua kommentilla! Ehdotuksia, ajatuksia... Muista hyvät tavat, mitää spämmirähinää en julkaise.