torstai 29. tammikuuta 2015

Suunnitelmia

Anteeksi jälleen tämä hiljaisuus, paljon on kokattu ja kokeiltu, nyt haluan hieman mietiskellä mitä voisin jatkossa koittaa loihtia läheisteni lautasille, näitä on aina hauska pohtia, etenkin yösydännä.

Meillä on tilanne se, että lapsi on päivähoidossa ja vanhemmat tahoillaan töissä, joten edullinen arkiruoka on arvossaan, eikä haittaa jos se on nopeaa ja tietysti monipuolista sekä terveellistä. Toki joskus saa herkutellakin koko rahan edestä, kerranhan sitä eletään. Aloitetaan!

Buzzfeed, yksi lempisivustoistani, mainostaa jos jonkilaisia ruokajuttuja ja löysin artikkelin nimeltä "23 easy dinners you can actually make in a weeknight". Count me in!
Ensimmäisenä iskin silmäni cheesy sausage tortellineihin. Eivät vaikuta kovinkaan haastavilta ja luulisi maistuvan lapsellekin.

Buzzfeedista löysin myös "24 recipes that prove steak and cheese are meant to be".
Osa resepteistä jää suoraan kokeilematta, kuten steak and cheese cookies, eli vapaasti suomennettuna liha- (steak = pihvi)juustokeksit, cookie on vieläpä makea keksi. Notta nam.
Mutta one pan cheese steak skillet vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta viritykseltä ja nopealta! Arvostan.

Miten olisi pakistanilainen ruoka? Omaan uteliaisuuteeni iski biryani, joka on ehkä aavistuksen suuritöinen arki-iltoja varten, mutta viikonloppuihin varmasti mainio. Muutenkin moni ruoka vaikutti mielenkiintoiselta, esimerkiksi korma, jonka intialaisversio on ainakin paikallisessa ravintolassa taivaallista.

Psst, ei meitä suomalaisiakaan ole unohdettu! Lihapullat, graavilohi, lappapuuro (meillä se ei ole vispipuuroa), karjalanpiirakat... Tässähän tulee nälkä!

Keksin myös joskus Stockmannin nettisivujen reseptiosiota selatessani pekoni-hernepastan. Koska en pidä pekonista, ajattelin korvata sen jonkinlaisella kinkulla ja tehdä kermaisen kastikkeen, ripotella sinne herneitä ja tarjoilla pastan kanssa, päälle tietty reilusti parmesania. Tuorepasta on nääs ihan loistokeksintö, nopeaa kuin mikä.

Onhan jo tuossakin suunnitelmaa, lisäksi kokeilulistalla on jos jonkinlaista keittoa ja pataa. Niistä myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paiskaa mua kommentilla! Ehdotuksia, ajatuksia... Muista hyvät tavat, mitää spämmirähinää en julkaise.