lauantai 21. kesäkuuta 2014

Keskikesän herkkuja, raparperipiirakka ja mascarponekerma kirsikoilla

Aah nam! Pihalla komeileva raparperipensas on parina kesänä jäänyt rauhaan, mutta tänä vuonnapa iskin sitä Victorinoxilla (hiton hyviä veitsiä muuten) ja leivoin piirakkaa. Stockan herkussa pyöriessä mukaan tarttui kaikenlaista, kuten tuoreita kirsikoita, joita alkujaan piti nauttia sellaisenaan, mutta mielikuvitus iski jälleen. Tässäpä nämä, aloitetaan piirakalla.

Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
n. 400 g raparperia
1 prk rahkaa
1 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria

Vaahdota voi ja sokeri, lisää muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet ensin keskenään ja sitten sokerivoimunamössöön vähän kerrallaan. Painele voideltuun vuokaan tasaisesti (ja menetä hermosi, kuten minä. Murotaikinat eivät vieläkään ole ystäviäni).

Kuori ja huuhtele raparperit, pilko ja heitä vuokaan pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Sekoita täytteen muut aineet tasaiseksi seokseksi ja kaada raparperien päälle, yllättäen tasainen kerros on toivottava.

Paista 175 asteessa noin 35 minuuttia.

Tarjoa vaikkapa mainitun mascarponekerman kanssa, eli pikkuinen purkki kermaa vatkataan kovaksi vaahdoksi, sekaan purkki mascarponea ja sekoita lisää. Lisänä käytin noin 200g kirsikoita, joista luonnollisesti oli napsittu kivet pois ja hyvä olisi myös pilkkoa ne mokomat, sitten vaan kerman kanssa sekaisin, piirakan päälle ja ääntä kohti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paiskaa mua kommentilla! Ehdotuksia, ajatuksia... Muista hyvät tavat, mitää spämmirähinää en julkaise.