perjantai 23. elokuuta 2013

Suklainen juustokakku

Kaloripommit kunniaan! Sain idean bongattuani suklaatuorejuustoa kaupassa, alkuperäinen idea odottaa vielä toteutusta, pakko kokeilla suklaan ja appelsiinin liittoa eli haluan Fazerinan makuista kakkua. Tätä ohjetta muokkaamalla mentiin, tein täytteen kaksinkertaisena. Oma vuokani on 26cm.

Pohja:
200g keksejä (digestive)
75g voita (kannattaa pehmittää mikrossa)

Murskaa keksit ja sekoita rasvan kanssa massaksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja keksimuruseos siihen päälle. Kannattaa laittaa kylmään siksi aikaa kun tekee muita, niin pohja vähän jähmettyy.

Täyte:
 200g maustamatonta tuorejuustoa
180g Philadelphia Marabou tuorejuustoa
n.130g suklaata (käytin Pandan maitosuklaalevyn)
reilu 2dl sokeria
0,5dl maitoa
5dl kuohukermaa
pari teelusikkaa tomusokeria
8 liivatelehteä
hitonmoinen loraus kiehuvaa vettä

Sekoita maito, sokeri ja tuorejuustot keskenään tasaiseksi massaksi omassa kulhossaan. Ropsauta kerman joukkoon tomusokeri (tulee kuohkeampaa, nääs) ja vatkaa löysähköksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja sekoita se tuorejuustomönjän joukkoon.

 Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 5 minuuttia, kaada vesi pois ja puristele ylimääräinen vesi pois, kaada päälle kiehuvaa vettä vähissä erissä kunnes liivatteet ovat liuenneet, seos saa olla juoksevaa. HUOM! Anna keitoksen jäähtyä ensin hetki, älä missään nimessä kaada kiehuvan kuumaa litkua kylmään täytemassaan, tuloksena on liivateklimppejä jotka ovat ällöjä.

Kun liivateliuos on vielä lämmintä, kuitenkin jäähtynyt niin että uskallat kokeilla sormella, valuta se ohuena nauhana tuorejuustomassan sekaan, sekoita. Lisää kermavaahto, sekoita tasaiseksi, mutta nätisti, ei hullunkiilto silmissä vispaten. Kaada massa pohjan päälle vuokaan ripeästi, tasoita pinta ja heitä koko komeus kylmään jähmettymään muutamaksi tunniksi, ainakin 2-3h.

Kun kakku on jähmettynyt, varovainen pyöräytys veitsellä reunoja pitkin irrottaa kakun vuoasta, jonka jälkeen renkaan voi poistaa. Koristele kuten haluat, esim. kermaruusukkeilla ja suklaarouheella tai kirsikoilla.

Eikä sitten vikistä kaloreista ja jenkkakahvoista, vaan syödään hyvää kakkua ja mennään huomenna lenkille, eiks jee?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paiskaa mua kommentilla! Ehdotuksia, ajatuksia... Muista hyvät tavat, mitää spämmirähinää en julkaise.