lauantai 17. elokuuta 2013

Mazariinit, masariinit... Ne leivokset.

Länsinaapurista kotoisin olevat herkut ovat vierailleet meidänkin leivoslautasillamme muutaman kerran ja haaveilin niiden tekemisestä tyttäreni nimiäisiin, mutta kiire iski ja suorituspaineet. Nämä kun eivät ole tyyliltään mitään "sotke kaikki sekaisin ja iske vuokaan". Pohjan taputtelu oli meinaan aika tuskaista hommaa ja ylipäänsä pohjan vääntäminen käsivoimin oli aika ahdistavaa hetkittäin. Jostain syystä minä en ole murotaikinoiden ystävä ja saan aina vääntää niitä hampaat irvessä ja hermot kireällä.

Tein Ullan Unelman ohjeella (tästä tuli alumiinisiin leivosvuokiin 18kpl), eli näin:

Pohjan murotaikina:
- 200g voita
- 1dl sokeria
- 1 muna
- 3,5dl vehnäjauhoja
- 0,5tl leivinjauhetta

Sekoita kaikki aineet keskenään tasaiseksi ja taputtele vuokiin, myös reunoille.

Täyte:
- 200g mantelimassaa
- 100g voita
- 3 munaa
- 1,5rkl vehnäjauhoja

Sekoita ensin mantelimassa ja voi keskenään tasaiseksi tahnaksi, lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi mönjäksi, annostele vuokiin 3/4 osaa vuoan tilavuudesta.

Halutessasi voit sipaista pohjalle ennen täytteen laittoa paistonkestävää marmeladia.

Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia (kunnes vaikuttavat kypsiltä). Kuorruta jäähtyneet leivonnaiset vesi-tomusokerimäiskeellä, jonka voit halutessasi värjätä elintarvikeväreillä ja koristella lopuksi vaikkapa karkeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paiskaa mua kommentilla! Ehdotuksia, ajatuksia... Muista hyvät tavat, mitää spämmirähinää en julkaise.