keskiviikko 28. elokuuta 2013

Jauhelihatäytteiset cannelonit

Lisää kaloripommeja! Ei vaiskaan, vaikka mitään kevytruokaa tämä ei toki olekaan. Meillä kovin suosittu sapuska, jota mieheni vaatii pöytään säännöllisesti.

6:lle
Tarvitset:

400g jauhelihaa
1prk maustettua ruokakermaa esim. pippuri tai kolme juustoa
1prk tomaattimurskaa
1-2 valkosipulin kynttä
1 keskikokoinen sipuli
1 paprika
öljyä paistamiseen
ripaus sokeria
mausteita mielen ja maun mukaan, itse laitan tabascoa, jauhelihamaustetta, pippuria, paprikajauhetta ja oreganoa

Aurajuustoa (itse saan hassattua koko kolmion)
1 purkki pastakastiketta, esim. Rainbow Pecorino
juustoraastetta 200-300g (mozzarella-emmental)
canneloniputkia (omaan läjään menee noin puolisen pakettia)

Silppua sipuli ja valkosipuli parhaaksi katsomallasi tavalla, pilko paprika pieneksi.
Kuullota sipuleita hetki öljyssä, lisää jauheliha ja paistele kypsäksi, mausta jauhelihamausteella, lisää loppuvaiheessa paprika. Kumoa kattilaan ja kaada päälle tomaattimurska, mausta ja ropsauta sokeria. Lisää kerma. Tarkista maku.

Täytä canneloniputket jauhelihakastikkeella, suosittelen teelusikkaa. Itse täytän putket nostamalla ne pystyyn, niin että toinen pää on vuoassa kiinni ja lusikallinen kerrallaan valutan täytettä putkeen, jonka lopulta kaadan lusikan avulla pitkälleen ja näin menen koko vuoan läpi. Ei kannata nostaa täytettävää putkea ylös, sillä täytteet todennäköisesti tursuavat pois.

Kun täytetyt putket on ladottu vuokaan, kaada päälle pastakastike, murusta aurajuusto ja ripottele päälle, lopuksi juustoraastetta niin että koko komeus peittyy. Paistele 200 asteessa noin 45min, tai kunnes pinta saa kauniin värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paiskaa mua kommentilla! Ehdotuksia, ajatuksia... Muista hyvät tavat, mitää spämmirähinää en julkaise.