sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Pulled pork eli revitty possu

Meillä tätä on tehty muutaman kerran, ei maksa juuri mitään ja helppoa on. Myös tämä on ainakin hetki sitten ollut jonkinlainen trendiruoka, kuten se avokadopasta.

Lopputuloksesta voi tehdä mitä vaan tunkea burgerin tai pitsan täytteeksi, syödä vaikka sellaisenaan tai miksei ihan kotiruokatyyliin keitettyjen perunoiden ja ruskean kastikkeen kanssa, jokainen päättää itse.

Nopeamminkin tämän voi tehdä, minun tyylini on tämä. Tästä määrästä ruokkii vähän isommankin porukan, vähän riippuu missä muodossa sen tarjoilee, mutta noin 4-6 henkeä saa mahansa täyteen oikein mukavasti.

Tarvitset:

n. 1-1,5 kg kassleria, possun niskaa tmv.
n. litra lihalientä (kuumaa saa olla)

Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Heitä lämmennyt lihaköntti sellaisenaan uuninkestävään vuokaan, jonne kaadat lihaliemen perään. Laita kansi tai folio päälle ja laita koko komeus uuniin, noin 140-160 astetta ja ainakin 8 tuntia, esimerkiksi yön yli ja aamusella voi pikkasen pienentää lämpöä. Käy välillä sohaisemassa haarukalla, sillä kuten tiedämme, possunliha pitää olla täysin kypsää, sitä ei syödä mediumina kuten nautaa.

Kun liha on ollut aikansa lillumassa, ota se pois uunista ja nosta lihaköntti varoen lautaselle tmv. Revi se tuhannen päreiksi, itsellä toimii hyvin kaksi haarukkaa aseina, jos lihassa on erikseen läskikerros, ota se pois ennen repimistä, ei sillä mitään tee. Lihaliemen voi hyödyntää kastikkeeseen, jos teet semmoista.

Huomaa, jos lihassa ei ole marinadia, kannattanee sitä maustaa muutenkin kuin pelkällä lihaliemellä, esim. hieromalla mausteita pintaan tai tekemällä liemestä hiukan tujumman. Ja mikä estää tunkemasta pataan vaikka sipulia ja porkkanaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paiskaa mua kommentilla! Ehdotuksia, ajatuksia... Muista hyvät tavat, mitää spämmirähinää en julkaise.