perjantai 29. maaliskuuta 2013

Kevennetty pasha

Pasha on olennainen osa pääsiäistäni, vaikka en ortodoksi olekaan. Kulitsa on ilmeisesti pashan kavereita, mutta en ole mokomaa koskaan edes kokeillut. Tämä pashakin oli elämäni ensimmäinen, tähän asti olen nautiskellut joko kaupan tai äitini tekemää herkkua.

Tässä alkuperäinen ohje.

Tarvitset:

500g maitorahkaa
0,5 - 1 dl appelsiinimarmeladia, riippuen kuinka makeaa käytät
1 rkl vaniljasokeria
0,5 dl mantelirouhetta
1 dl rusinoita
0,5 dl sokeria (tai maun mukaan)
2 - 2,5 dl vaahtoutuvaa kermaa

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää loput aineet, nostele varovasti sekaisin. Vuoraa pashamuotti harsoliinalla ja kaada massa muottiin, taittele harso pashan päälle. Laita muotin alle astia pyydystämään valuva neste ja valuta pashaa viileässä noin vuorokausi.

Kun pasha on valunut, kumoa se tarjoiluastialle ja koristele esim. kermavaahtoruusukkeilla ja hedelmillä tai karkeilla.
Jos et omista pashamuottia, voi valutuksessa käyttää suodatinpusseilla vuorattua siivilää.

Itse käytin sitrus- ja vaniljarahkaa, sekä jätin mantelit pois. Eikä mokomaa pashamuottia ole talossa a vauvan harsoja en uhraa keittiökokeiluihini, joten suodatinpusseja ja siivilää kehiin, onnistuu niinkin mainiosti. Oma pashani oli valutuksessa jääkaapin alaosassa semmoiset reilu 14h. Suosittelen lisäämään sokeria hissuksiin, kun tarkistaa makua ennen valutusta, pashasta tulee äkkiä ällömakeaa ja sitä tuskin haluaa kukaan. Maustetulla rahkalla saa mielestäni uutta potkua ja miksei tuohon voisi lisätä esimerkiksi pieneksi pilkottua persikkaa tai valkosuklaarouhetta.

Hyvää pääsiäistä!

(kuva: kotivinkki.fi)

1 kommentti:

 1. Onpa herkullisen näköistä! Blogissasi on muuten monta hyvää reseptiä - mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

  Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa Suomen parhaat ruokasivut ja blogit internetistä. Monet sadat ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille yhä enemmän liikennettä.

  Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


  Ystävällisin terveisin,
  Etsiresepti.fi

  VastaaPoista

Paiskaa mua kommentilla! Ehdotuksia, ajatuksia... Muista hyvät tavat, mitää spämmirähinää en julkaise.